Wat is jullie ervaring in het samenleven van 1 of meerdere intactie/open reuen in een huis met teven die loops worden?
Houden jullie de loopse teef gescheiden van de roedel? Of de reu bij de teven weg?
Is het voor de reu te doen, elke keer een loopse teef om hem heen?
Zijn jullie teven ongeveer tegelijk loops, of echt het hele jaar door om en om?
Ben benieuwd naar jullie ervaringen, hoe jullie hier mee omgaan en vooral hoe de reu zich hierbij gedraagt/voelt.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Leven met intacte reu[en] en teven in 1 huis" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Marit, ik heb 25 jaar intacte reuen en intacte teven bij elkaar gehad. De teven (5 stuks) werden achter elkaar loops , met een paar dagen tot een week ertussen, dus reken maar uit hoe lang de gezamelijke loopsheid dan duurt. Ik heb mijn reuen er altijd onder toezicht gewoon bijgelaten. Reuen wennen aan loopse teven en bouwen mee op naar de vruchtbare dagen , maar ook weer af. Dit in tegenstelling, met reuen die toevallig een loopse teef onderweg ontmoeten, en in zo'n gemoedsstemming blijven hangen.. Reuen kunnen geen weken top draaien , en mijn reuen zonderden zich zelf af voor de broodnodige rust. Ze staakten ook nooit met eten, en dat zegt al veel voor een hond onder deze omstandigheden. Verder is het echt een kwestie van opvoeden. Hier werd alleen gedekt met toestemming van het vrouwtje en dit wisten zowel de reu als de teven. Het is ook een kwestie van leren voor het roedel.
Ik kan je ook vertellen dat eigenlijk de meeste belangstelling uitging naar de teef die aan de kop van het roedel stond. De rest was bijzaak . Als zij loops was geweest, en niet gedekt was, waakte deze teef ervoor dat ook niemand anders gedekt werd.
Kon ik er niet bij zijn en ook s'nachts , ging de reu met mij mee of ik splitste het roedel op in twee helften. Niet loopse met de reu samen, de loopse bij elkaar! Ik heb nooit of te nimmer een ongewenste dekking gehad, en ik had altijd rust in het roedel! Geen jankende of piepende reuen en/of teven!
Ik kan je ook vertellen dat de reuen , ondanks het feit dat ze mijn teven niet mochten dekken , wel succesvol andere teven gedekt hebben. Een korte toestemming van .... toe maar, doe je best!.... was voor de reuen genoeg om succesvol te dekken. Daarmee het fabeltje uit de wereld geholpen dat reuen , niet meer zouden durven te dekken , omdat ze ooit een verbod hiervoor gekregen hebben!
Dit is zo enorm afhankelijk van het karakter van je reu. Met Pim kunnen we rustig met een groep wandelen waar een loopse teef tussen zit. Oké, je moet ze niet alleen laten... Maar Pim wordt niet zenuwachtig, overdreven opgewonden, ongehoorzaam of irritant Zal wel een laag libido hebben denk...
Maar vrienden van me hebben een reu die gewoon echt gek wordt als er dan ook maar een hond in hun straat loops is. Die gaat volgende week dan ook naar de dierenarts Het is nu gewoon zielig hoe onrustig hij is.
Inderdaad zoals hierboven geschreven, reuen die samen leven met intacte teven die groeien mee in de loopsheid, onze reu vindt het alleen maar interessant tijdens de vruchtbare dagen en verder niet, dus hier maar een paar dagjes dat de reu wel wil maar weet dat het niet mag
@ Puzzle en Pim: ik denk dat het niet zo zeer te maken heeft met het libido van de betreffende reuen ( mijn honden waren qua libido zeer sterk), maar meer te maken heeft met het libido van de betreffende bazen van de honden. Dit is mijn stellige overtuiging!
ik laat ze zo lang mogelijk samen maar houd ze in de gaten.
als het teefje op haar hoogdagen zit doe ik haar een pop up broekje aan.
leuk is anders maar als ze nu samen zitten of niet het janken en zeuren en vervelend doen blijft.
hier 7 intacte teven en 3 intacte reuen.
de teven zijn hier meestal gelijktijdig loops.
in febr. had ik er 4 loops en afgelopen maand had ik er 3 die elkaar opvolgde per week.
we hebben de honden ook samen bij elkaar onder toezicht. alleen op de topdagen worden de loopse teven apart gezet. maar wel dat ze elkaar nog kunnen zien en ruiken.
hier is er ook niet echt veel onrust in de roedel, ik merk alleen wel dat de puberreuen nog niet helemaal bekend zijn met de topdagen en toch wel iets eerder onrustig zijn.
het meeste onrust is er als de alfateef loops is.
de reuen eten gewoon, alleen 1 reu slaapt dan niet.
bij de andere teven heeft hij daar geen last van.
bij mij hetzelfde, 5 x loopse teven en 2 intacte reutjes..ze zijn niet allemaal tegelijkertijd loops, in paren van 2 tegelijkertijd ongeveer, hier ook alleen uit elkaar halen tijdens de vruchtbare dagen, daarvoor hebben de reutjes niet meer oog voor ze dan normaal, behalve even ruiken hoe ver ze nu is en daarna klaar. Geen gehuil of gepiep, wel hou ik ze 's nachts voor de zekerheid uit elkaar ook geen probleem, het scheelt misschien dat ik in een grote woonboerderij woon dus kan ze ook makkelijk uit elkaar houden.
Mariska , jij beschrijft hetzelfde als zoals het bij ons ook toeging. Dat de puberreuen onrustiger zijn , is omdat ze nog niet de volledige ervaring hebben , hoe ze met de loopsheden om moeten gaan. Deze ervaring krijgen ze na een aantal loopsheden. Bij jouw ook de meeste belangstelling voor de alfateef en de rest is bijzaak! De reu die niet slaapt is meestal diegene die in aanmerking zou komen voor de eventuele dekking, neem ik aan. Jij hebt dus echt dezelfde ervaringen als ik!
De oudste reu hier had toch wel degelijk férm veel last bij de loopsheid van mijn teef. Constant janken, niet meer eten, water hield die amper binnen, vermagerde echt zienderogen.
Zowiezo zitten honden hier gescheiden (reuen buiten, teef binnen), maar wandelen en uitlaten gebeurt wel het ganse jaar door samen, ook tijdens loopsheid dus.
Ik heb 2 ongecastreerde reuen en 2 niet gesterilseerde teefjes.
1 van onze reutje reageert niet of nauwelijks op een loopse teef en kan onder toezicht wel bij de teven. Als hij toch iets wil proberen is een simpele "nee" genoeg.
Hij eet ook gewoon goed (zelfs tijdens de vruchtbare dagen) en hij piept of jammert helemaal niet.
De andere reu is dan weer het tegenovergestelde.
Vanaf de eerste dag is hij aan het piepen en jammeren en zal alles doen om bij het loopse teefje te komen. Zelfs onder toezicht kan ik ze niet samen laten want als er een teefje loops is is hij zo druk in de weer met het teefje dat hij mij niet meer hoort of ziet. Terwijl hij normaal heel erg goed luistert.
Op de vruchtbare dagen eet hij ook niet of nauwelijks.
Hij is dan gewoon helemaal in de war
Beide zijn nochtans van pup af aan hetzelfde opgevoed en beide zitten al evenlang samen met loopse teefjes.
Dus dat het aan de opvoeding zou liggen betwijfel ik. Volgens mij heeft de 1ne reu er gewoon meer last van dan de andere.
Hier 3 teefjes en 1 intacte reu
Gewoon in huis en ik fok niet.
Als de dames loops zijn laat ik mijn reu gewoon erbij hij ruikt idd
maar doet er verder niks mee hij is nu 2 jaar.
Als ik ze ga scheiden dan word hij wel "gek" dan doet hij alles om erna toe te kunnen.
Als ik weet dat hij erg veel interesse krijgt dan gaat hij in de bench maar wel zodat hij ze kan zien hij blijft dan ook heel rustig gelukkig (ik heb al heel wat ergere toestanden gezien).
Annelies - dat zou fijn zijn, als de reu nog wel 'durft' te dekken als het 'moet' .
P&P - maar wat jij omschrijft is een reu die een loopse teef passeert, er niet mee samenleeft in roedelverband. Uit andere reacties te lezen, maakt dat ook nog een verschil.
Kita en Nadine - bedankt voor jullie reactie!
Mariska en Marion - fijn te lezen wat jullie ervaringen zijn.
Ik heb 4 jonge teven. 2 zijn tegelijk loops, 1 trekt haar eigen ritme door, 1 is nog niet loops geweest. Ik zit na te denken over een reu tzt, ook voor de samenstelling van de roedel en om toch mogelijk in te zetten als dekreu, als als als. Maar voor ik een reu tussen mijn teven plaats, wil ik alles goed overwogen hebben. Jankende reuen voor 3 weken, een reu die niet meer wil eten, enz. En dan zul je zien dat mijn teven niet tegelijk loops worden, maar om en om. Daar zit ik niet op te wachten. Maar bij velen van jullie is dat niet het geval en kunnen ze intact prima in rust samenleven.
Maart, Kelly en *Boots* jullie ook bedankt voor jullie reactie!
Annelies,
ik las het later in jou stukje terug, de reuen reageren het zelfde.
deze reu komt niet in aanmerking voor een evt dekking. maar daar denkt hij dan zelf anders over.
Als je roedel een hechte gemeenschap is en echt bij elkaar past, zullen de meeste teven achter elkaar loops gaan worden ( dit zelfde gebeurd ook bij leefgemeenschappen waar alleen vrouwen bij elkaar wonen, bijv: vrouwengevangenissen). Hier was het zelfs zo, dat toen de alfa teef overleed, de dochter het heft in handen kreeg, en haar dochters beiden een loopsheid oversloegen. Toen de periode erna , de dochter, die alfa was geworden, loops werd ,pasten háár dochters zich weer aan haar aan.
Zolang de reu bij de teven( lees roedel) mag lopen, zal hij niet janken, of piepen. Je neemt hem namelijk niets af! De reu leert naarmate hij loopsheden meemaakt , om er mee om te gaan!
Als mijn reuen , onderweg een loopse teef tegen kwamen , waren ze ook heftig geïnterresseerd en werden thuis zijn eigen teven grondig besnuffeld om zich ervan te overtuigen dat hij niks mis liep. Meestal brachten deze hem wel aan het verstand dat er niks te halen viel. Natuurlijk bleef die loopse teef interressant , maar ik liet hem gewoon iedere dag ruiken, natuurlijk met toestemming van de eigenaar, en zo bouwde hij op , maar ook af!
Met reuen een loopse teef te laten ontwijken , lok je gedrag als piepen en janken uit!
Hier 1 reu en 1 teef (maar komen wel teven bij), maar mijn reu reageert alleen op het hoogte punt en verder niet.
Juist omdat ze de loopsheid vanaf het begin mee krijgen reageert hij niet eerder dan echt nodig.
Ook hier blijft de reu (onder toezicht) er zo lang mogelijk bij en gaan ze een paar dagen appart.
Ook wil hij geen teben dekken die nog niet ver genoeg zijn.
Maar dat is bij elke reu anders natuurlijk.
De alles eerste keer heeft hij wel veel gejankt, maar dat duurde 2 dagen.
Daarna heeft hij dat niet meer gedaan.
Waar je ook op moet letten is de reu niet straffen als hij er wel op wil.
Hem er gewoon afhalen, zonder wat te zeggen en appart zetten.
Als je wel straft, of te paniekerig reageert, is de kans aanwezig dat ze het niet meer willen als het wel mag!
De eerste keer is het even lastig, maar daarna gaat alles vanzelf!
Annelies - De teef die haar eigen ritme doorzet, is ook degene die het meest vanaf de zijlijn toekijkt. Die zich het minste bemoeit met de andere honden die hier over de vloer komen, logeren en in huis wonen.
Mooi zoals jouw roedel hecht was en de loopsheden werden geregeld.
Je kan een heleboel in banen leiden. Echter had/heb ik mijn bedenkingen over zo'n oerdrang als hormonen. Maar ik zal alle reacties in mijn achterhoofd houden.
Nu heb ik inderdaad amper ervaring met loopse teef en intacte reu binnen een roedel (Puzzle is gesteriliseerd en maar 1 keer loops geweest toen Pim nog erg jong was). Maar ben het helemaal met Annelies eens: loopse teven proberen te ontwijken is inderdaad het ontlokken van meer interesse en frustratie. Ik ben dus ook altijd blij geweest dat loopse teven tijdens de trainingen gewoon mee mochten doen. Met name bij de ringtrainingen, liep er vrijwel iedere les wel een loops teefje mee. Je reu leert dan juist hoe hij er mee om moet gaan.
Overigens komt het buurhondje Pim opzoeken als ze loops is Gaat mijn reu niet zelf op stap, krijgt hij bijna bezoek Bijna... omdat ik er wel even voor zorg dat de hekken dicht zijn
Hahahaha P&P
Ja, teef die op zoek gaat naar een lover.. Dat lijkt me ook niet de bedoeling..
Marit, vergis je niet in deze teef!! Dit zijn meestal, mijn ervaring , diegene die het uiteindelijk voor het zeggen hebben. De zogenaamde strijd en onderlinge onenigheden laat ze over aan het gepeupel, en ze zal alleen ingrijpen als er echt wat op het spel staat!
Mijn alfateef was al te herkennen in de werpkist met 6 weken. Ze walste als stevigst over alles heen , en ging dan aan de kant staan te genieten hoe de anderen elkaar "afmaakten".
De reactie van de fokker was , dat niemand die teef aandurfde! Ik heb haar genomen, en dat heb ik geweten. Zeldzaam sterke kop en zeldzaam stoer en zelfstandig in karakter. Met zweet en tranen heb ik deze teef in banen weten te leiden en het werd een vriendin voor het leven.
Toen ik haar moest laten inslapen feliciteerde de DA me , met het feit dat ik deze teef haar leven lang had kunnen begeleiden. Grotere levenslessen over het gedrag van honden heeft geen enkele hond me meer kunnen geven.
Wij hebben 1 intacte reu in huis en 3 teven die loops worden, 2 teven zijn gesteriliseerd.
Onze reu (die nog nooit gedekt heeft) reageert enkel tijdens de hoogdagen, voor de rest gaat hij eens snuffelen en gaat weer zijn eigen gang. Als de teven dekrijp zijn mogen we ze geen minuut zonder toezicht samen laten want dan wil hij echt wel
We houden ze ook niet volledig apart thuis, het wandelen samen gaat goed, bij een simpele 'nee' stopt hij en de teven hebben dan toch geen tijd voor hem. Als er geen toezicht is, zitten ze uiteraard wel volledig gescheiden als een teef loops is.
Het zijn eigenlijk onze teven die vervelend doen, de andere teven gaan hem dan wegjagen bij de loopse teef en dat geeft dan wel wat spanningen tussen de teven onderling.
Onze teven zijn niet gelijk loops, Tai volgt altijd (behalve de laatste keer maar toen zat er voor haar ook maar 4 maanden tussen), maar de andere 2 niet, Wicka wordt maar 1 keer per jaar loops.
Onze gecastreerde reu toen hij nog leefde, reageerde trouwens veel erger op onze teven, die ging er echt op zitten rijden enzo. Hij is indertijd ook gecastreerd omdat hij, als er loopse teven in huis waren, 3 weken niet at, janken, piepen, de andere teven probeerde te verkrachten etc.
Het hangt dus ook van het karakter van de reu af.
ik lees nu een paar keer dat als de baasjes nee zeggen, de hond dan stopt..
maar als er hier een reu op een teef wil kruipen en de teef zit nog niet op haar top,
dan laat de teef dit zelf weten, en hoe!! de reu druipt dan af en is weer even genezen..
onze 2 gecastreerde reuen kunnen trouwens de gehele loopsheid bij te teven blijven..
hebben hier dan ook totaal geen interesse voor.
beide reuen zijn jong gecastreerd. misschien dat dit meespeeld.
Hier ook Mariska, de teven zeiden zelf nee, in een hele duidelijke hondentaal!! Als het echt topdagen waren moest mijn Nee, beiden in toom houden!
hier bij ons leven 2 reu's en 4 teefjes samen,nog nooit problemen gehad.
zelfs tijdens de loopsheid lukt het hier perfect.
ons reu's weten perfect waneer ze een teefje mogen dekken.
denk dat de meeste problemen zijn met mensen die enkel een reu hebben en dan eens een loopse teef tegenkomen.
kan me goed voorstellen dat een reu die nog nooit een loopse teef geroken heeft dan uit zijn dak gaat.
Wat een mooie verhalen allemaal zeg!
Ik zou willen dat het bij ons zo was. Sinds kort woon ik samen met mijn vriend en zijn intacte reu vormt nu dus een roedel met mijn 2 intacte teven. Ik heb nog nooit zo een vervelende reu meegemaakt en zielig is het ook wel. Hij is helemaal van slag markeert alles ook als we hem een aantal dagen ergens anders onderbrengen blijft hij zich zo gedragen als hij thuiskomt. Hoogtij dagen of niet maakt niks uit.
We zijn anderhalf jaar samen en de honden kennen elkaar ook meer dan een jaar we wonen 5 maanden samen. Zou dit ooit nog veranderen?
hier ook een reu en een teef en beide intact.
nu moet ik zeggen dat ons Marley in al die jaren nog nooit interesse heeftgetoont in het vrouwlijk schoon!
ik denk dat hetsterk afhangt van je reu!
Lilo zit nu midden in haar loopsheid,maar is ook nietandersdan anders en Marley toont totaal geen interesse!
ik diehun nu wel s;nachts even appart voor de zekerheid,overdag zit ik er natuurlijk bij,maar snachts neem ik liever het zekere voor het onzekere.
hangt gewoon van je hondjes af
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Leven met intacte reu[en] en teven in 1 huis" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?